София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Изложба „Фолклорен летопис на София“

"Дни на нематериалното културно наследство"

6 годиниКултура 9 Боряна Райчева

В рамките на „Дни на нематериалното културно наследство“, които се провеждат в Столична библиотека, беше представена документална изложба „Фолклорен летопис на София“.

В изложението бяха включени редки книги, периодичен печат, грамофонни плочи и албуми посветени на фолклорa на София и софийския район.

В събирането и изследването на богатото ни културно наследство се включват редица будни дейци, благодарение на които са описани и запазени образците на устното народно творчество, обичаи и традиции.

С настоящата изложба организирана в Столична библиотека се показаха част от колекциите на подбрани материали от стари и ценни издания, до които хората могат да се докоснат, макар и през витрините.

Съхранението на фондовете и постоянното допълване с нови издания, посветени на народните традиции, задоволяват търсенето на многобройните читатели, учени, студенти и ученици, сподели началник отдел "Книжовно наследство и Краезнание " Ана Атанасова.