София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

"Изправи се. БГ" е новата гражданска платформа на Мая Манолова

Тя призовава българите да се изправят

пропускане
4 годиниОбщество 15 Боряна Райчева

"Изправи се.БГ" е новата гражданска платформа на бившия национален обществен защитник Мая Манолова.

"Днес представяме гражданската платформа "Изправи се, България", която ще работи за защита на гражданските права, за защита на базисните демократични ценности в обществото и за подкрепа и решаване на проблемите на обикновения човек", поясни тя, като допълни, че гражданската платформа не е партиен проект и няма да прераства в партия.

Платформата е регистрирана като гражданско сдружение, като юридическо лице с идеална цел в обществена полза.
Манолова обясни, че гражданската платформа Изправи се.БГ е платформа за обикновения човек.

"Всички ние сме граждани и от нас се очаква да не мълчим, да бъдем активни, да не оставяме партиите, органите и сателитите на власт да говорят от наше име, да вземат решения вместо нас и да ни казват докъде, колко и как да се информираме", обясни бившият национален обществен защитник.

Бившият омбудсман заяви, че тя и хората, които стоят зад нея в платформата се изправят, за да защитават гражданите и техните права.

"Ние, "Изправи се, БГ, ще защитаваме правото на всеки отделен човек, защото смятаме, че държавата и обществото за думи, които нямат смисъл, ако не мисля и не работят за своите граждани", подчерта тя.

В новия си проект Мая Манолова ще работи с екипа си, които я подкрепяше и в борбата й за столичен кмет.
"Вярвам, че България ще се изправи и гражданите ще си подадат ръка да застанат зад общи каузи, зад правото на достоен живот, правото им на защита на гражданските им права и зад правото на справедливост. Ще се изправим и ще решаваме проблемите с гражданска енергия и с граждански натиск. Време е ние, гражданите на България, да се изправим. Изправи се, България", убедена е тя.

Мая Манолова поясни, че работата й с екипа няма да се ограничи само в, а ще посещават и други населени места, а приемните за гражданите ще са безплатни.