Гледай
на живо

Израел атакува Сирия

Това е поредно нападение в рамките на седмица

Израел атакува Сирия Израел нанесе ракетен удар на военновъздушната база Т4, разположена в западната провинция Хомс в Сир... thumbnail text

Израел нанесе ракетен удар на военновъздушната база Т4, разположена в западната провинция Хомс в Сирия, съобщава официалната агенция Сана. Един военен е убит, а двама са ранени. Повреден е и склад за боеприпаси. В тази сирийска база са разположени ирански военни и членове на ливанската групировка Хизбула.
Нападението бе извършено само няколко часа след като Израел изстреля ракети в близост до столицата Дамаск и в южната провинция Кунейтра, където е Голанското плато. Голяма част от него е окупирана от Израел.
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че няма да толерира стрелби на територии на страната му и затова отговаря с голяма сила на всички атаки.
Междувременно атентат в сирийския град Азаз бе извършен в началото на ритуалната вечеря ифтар по време на свещения мюсюлмански празник Рамадан. Кола-бомба уби 14 души и рани 28. Взривът е избухнал в претъпкания център на града и има опасения, че броят на жертвите може значително да нарасне. Към момента никой не е поел отговорност за нападението.