Гледай
на живо

Известни личности потърпевши от пожара в Калифорния

Пред имуществото те са избрали да се евакуират

Американският актьор Джерард Бътлър е останал без дом. Жилището му е сред стотиците домове, изгорели в големия калифорнийски пожар, който бушува вече няколко дни.

Властите в щата обявиха евакуацията на 200 хиляди души в районите на Лос Анджелис и Вентура. Издадена е заповед за евакуиране на жителите на Малибу.

Много от жителите на тези райони са любимите ни холивудски звезди. Лейди Гага и режисьорът Бенисио дел Торо са се евакуирали, певицата Шер също е готова да напусне дома си.

"Аз се притеснявам за дома си, но не мога да направя нищо. Къщите на мои приятели вече изгоряха", пише Шер в Туитър. Певицата Иги Азалия и звездата от сериала "Charmed" Алиса Милано също съобщиха, че домовете им са в опасност.

Холивудският режисьор Гийермо дел Торо е евакуиран от своя дом, наречен "Bleak House", където е изоставил колекцията си от книги, фигурки на чудовища, ескизи на филми и костюми и предмети от филмов реквизит. "Мрачната къща" и нейната колекция може да са в опасност, но аз ще спася живота си", пише той в Туитър.


Всички те споделят притесненията и страховете си в социалните мрежи, като не пропускат да благодарят за всеотдайната работа на близо 4 хилядите пожарникари, които се опитват да спрат огъня.