София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Жан-Клод Юнкер: Скъпи Бойко, признателен съм ти за отличното партньорство

Председателят на ЕК с лично послание към Борисов

7 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Уважаеми господин Борисов, скъпи Бойко, в този момент, в който напускате поста на министър-председател на България, бих желал да изразя своята огромна признателност за отличното партньорство, което имахме през последните години. Това се казва в писмо, изпратено от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Юнкер изразява признателността си за доброто партньорство между ЕК и България в последните две години. В официалната кореспонденция лидерът на ЕК призовава за продължаване на започнатите реформи от правителството на Бойко Борисов. “По време на мандата Ви, България бе партньор, на когото можеше да се разчита за следването на инициативите, част от европейския дневен ред, като например реализацията на инвестиционния план за Европа, основаването на Европейската служба за гранична и брегова охрана и Енергийния съюз”, заявява Жан-Клод Юнкер.
В писмото се посочва фактът, че през 2017 година България отбелязва десета годишнина от присъединяването си към ЕС. “През тази година Вашата държава също така се подготвя да поеме председателството на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 година. През това изключително важно време аз се надявам, че България ще продължи да работи в името на вече започнатото, да завърши реформите, да ги направи необратими и да работи усърдно за нашето общо европейско бъдеще”, подчертава Жан-Клод Юнкер.
“В личен план за мен бе удоволствие да работя с Вас и Ви пожелавам всичко най-хубаво в бъдещите Ви планове”, пише още председателят на Европейската комисия до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.