София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жандармерия в Ботевград след двойно убийство

Убити са двама братя на 31 и 34 години

8 годиниКрими 9 Боряна Райчева

Двама мъже бяха застреляни в центъра на Ботевград в петък вечер. Убитите са братя, на 31 и 34 години. След убийството в Ботевград пристигнаха екипи и на Жандармерията заради сигнал за възникнало напрежение в ромската махала. Повече от сто служители на реда пазят центъра на града и махалата.

Полицията е извършила оглед на място, на който е присъствал и окръжният прокурор. Предприетите оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление се провеждат под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Двамата са работили като охрана. 

Техни съграждани твърдят, че се занимавали с хазарт и лихварство и са хора на депутата от ДПС Александър Методиев-Сали. Вечерта след убийството Сали е пристигнал в Ботевград.

По случая е образувано досъдебно производство. В полицейския арест е отведен мъж, чиято съпричастност към престъплението се изяснява.