София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жега през уикенда

Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Съботният ден ще започне с температури от 15 до 20 градуса.
През деня ще бъде слънчево, в следобедните часове в низините и равнините горещо. Временни заоблачавания ще има преди полунощ над Северна България, но само над крайните северозападни райони е възможно за кратко да превали. Ще бъде тихо или със слаб вятър. Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса.
Над планините ще бъде слънчево. След пладне ще има малко купести облаци за украса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север. На 2500 м височина максималната температура ще достига 11 градуса, а на 1500 м около 19 градуса.
По Черноморието времето ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб, следобед – умерен от изток. Вълнението ще бъде. Дневните температури ще достигат 29, 32 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса.
В неделя и в понеделник над страната ще бъде слънчево и горещо. По-съществени заоблачавания с условия да превали и прегърми ще има към края на деня над североизточните райони и планините. Във вторник след слънчев и горещ ден над Западна и Северна България ще се заоблачи и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са градушки. В сряда ще бъде по-хладно. Превалявания и прегърмявания ще има главно над южните и източните райони. В четвъртък ще бъде свежо с температури от 27 до 32 градуса. Повече ще бъдат облаците в следобедните часове и на места отново ще превали. В петък ще се установи слънчево време.
На този ден най-студено е било в София плюс 9.5 през 1963 г, а най-топло в Плевен 41.2 през 2007 г.