София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЖЕНА Е С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД ВЗРИВ НА КАРИЕРА

ИНЦИДЕНТЪТ Е СТАНАЛ ПРИ МАНАСТИРА „СВЕТА ПЕТКА“ КРАЙ АСЕНОВГРАД

9 годиниКрими 9 Боряна Райчева

Жена е с опасност за живота при взрив на кариера и последвал удар от камък при манастира „Света Петка" край Асеновград, научи Дарик.
От полицията потвърдиха за инцидента, станал вчера в землището на село Мулдава. Сигналът е получен на телефон 112 към 14:00 ч.
42-годишна жена е била ударена от камък при взривни дейности на кариера. По случая е образувано досъдебно производство в полицейския участък в Асеновград.
Пострадалата е със сериозни наранявания в главата. Откарана е в Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив.Травмата е лицето. От силния удар са счупени почти всички лицеви кости, засегани са и двете очи. От лечебното заведение уточниха, че жената е претърпяла 6-часова операция на долната, но състоянието й остава много тежко.
Пациентката е в изкуствена кома и лекарите се борят за живота й в Клиникиата по анестезиологогия и активно лечение. Няма данни за сериозни мозъчни увреждания.Има поражения и в областта на гърлото. При стабилизиране на състоянието на жената, предстои дълго и продължително лечение.

Източник: Дарик радио