София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жена и малко дете пострадаха при катастрофа

Инцидентът е станал на АМ "Тракия"

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

34-годишна жена от София и 6-годишната ѝ дъщеря са пострадали при катастрофата на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пазарджик. Малко след 14.00 часа на телефона за спешни повиквания в ОД на МВР-Пазарджик е получен сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие в района на 60-ти километър от автомагистрала "Тракия" в платното по посока за Бургас. Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Пазарджик, РУ-Септември и аварийно-спасителен автомобил с екип от РСПБЗН-Пазарджик. Пристигайки на мястото е установено, че става дума за самокатастрофирал автомобил „Алфа Ромео", управляван от 34-годишната С.С. от София. Заедно с нея в автомобила е пътувала и 6-годишната ѝ дъщеричка. За радост в близост до местопроизшествието е пътувал военно-медицински екип с линейка и автопатрул на служба "Военна полиция". Служителите от Министерството на отбраната са оказали съдействие на колегите от ОД на МВР-Пазарджик, като са качили пострадалите в линейката и са ги транспортирали до МБАЛ-Пазарджик. На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група при РУ-Септември.

За няколко минути движението е било затруднено, но в момента участъка на автомагистралата е проходим, извършва се регулиране на движението от пътни полицаи.