София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Жена роди дете с ембрион вътре в него

Състоянието на детето се нормализира

5 годиниЛюбопитно 31 Боряна Райчева

Лекари в Колумбия са отстранили ембрион от корема на новородено бебе. Това съобщава местният вестник La Crónica del Quindío.
33-годишната Моника Вега от колумбийския град Баранкиля е провела рутинен преглед в деветия месец от бременността (35-та седмица), по време на който лекарите забелязват подозрителна деформация на тялото на детето. Оказа се, че има плод в корема на плода.
На 22 февруари, в 37-та седмица от бременността, жената ражда дъщеря на име Ицамара с цезарово сечение, пише Daily Mail. Новороденото претърпява операция навреме и е премахнат 45-мм ембрион с тегло 14 грама от корема му. Към този момент ембриона е имал ръце и крака, но са липсвали мозък и сърце.
Лекарите твърдят, че този случай е станал уникален в историята на тяхната практика. По правило състоянието на детето става известно едва след раждането му, но лекарите са успели да установят отклонението по време на самата бременност.
Месец по-късно здравословното състояние на Ицамара се нормализира. Сега нищо не заплашва живота й.
Плодът на плода е най-рядката аномалия, която се среща средно при една жена на половин милион. Според хипотезите, ембрионът в ембриона е близнак-паразит, който случайно е влязъл в тялото на двойния гостоприемник и не може да оцелее сам.