София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жертви и ранени при престрелка в Ню Джърси

Загинали са най-малко шестима души, а един е ранен

пропускане
4 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Престрелка в Ню Джърси, случила се снощи, доведе до смъртта на поне шестима души и раняването на един, съобщават световните информационни агенции. Стрелбата, която е продължила над час, се случила в еврейския квартал на щата Джърси сити, като според разпространената към момента информация, част от убитите са от еврейски произход.
 
Нападателите са се укривали в супермаркет в квартала, където се е продавала ортодоксална храна. В магазина е убита и една от жертвите, за която се съобщава, че местен равин.
 
 Все още властите не могат да потвърдят дали мотивите на двамата мъже, с които полицията се бори над четири часа, са антисемитски, отричат да става дума и за тероризъм.
 
В крайна сметка, двамата стрелци са били убити по време на престрелката, като заедно с тях са били застреляни и трима цивилни. Пострадали са и няколко полицаи.