София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Жертвите от наводненията в Италия вече са 12

Повечето смъртни случаи са заради паднали дървета

5 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

Броят на загиналите в Италия вследствие на лошото време там расти. Власти съобщават към момента за 12 жертви. Причината за повечето смъртни случаи са дървета, паднали върху автомобили или пешеходци. 
 
Припомняме, че през последните няколко дни над части от Италия се изляха огромно количество дъждове, които причиниха наводнения в редица градове в страната, като на места нивото на водата достигаше до над 1,50 метра.
 
Според информация от италианската полиция близо 6000 пожарникари са мобилизирани за разчистването на отломките по шосетата из страната. 
След като вчера беше съобщено, че учебните занятия в Рим и други градове от страната са преустановени, заради бедствието, днес училищата в италианската столица ще бъдат отворени отново. Затвори обаче ще бъдат парковете, тъй като специализирани власти ще проверяват дърветата.
 
В Лацио петима души загинаха от паднали дървета. Един от най-пострадалите градове в Италия е Ванеция. 75% от града е залята от вода. Нивото на площад "Сан Марко" е рекордните 156 см. Символичната базилика на площада също е пострадала значително след наводнението. 
Пристанище с луксозни яхти на Френската Ривиера беше пометено от силните вълни. 
 
Сред другите, нанесени от стихията щети беше и късо съединение в два дока на пристанището в град Савона, както и възникнал  там пожар, който  изпепели стотици складирани там коли "Фиат" и "Мазерати".
 
На фона бедствието, вчера в Интернет бяха разпространени, на които се виждаше, че въпреки лошото време в наводнената Венеция част от туристите продължаваха да се забавляват,  снимайки се, седейки в залетите от водата кафенета на площад "Сан Марко".