София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Жириновски допусна, че може да е роднина с Тръмп

Освен това той бил родственик с Линдън Джонсън и двама американски вицепрезиденти

8 годиниПолитика 16 Боряна Райчева

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски допусна, че може да е далечен роднина с кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, съобщава ТАСС.

Жириновски направил анализ в американска лаборатория. Според него роднини са му 36-ият президент на САЩ Линдън Джонсън, както и двама вицепрезиденти. Лидерът на либерал-демократите смята, че ако се изследва родословието на Тръмп, там ще се намерят роднини от клан, който преди 10 000 години се е разпръснал из цялата планета.

Жириновски коментира, че чувства кандидата на републиканците близък, понеже той свободно говори по всякакви теми, реагира бързо и веднага дава оценки – точно както и той самия.

Тръмп е известен с ексцентричните си изказвания, припомня ТАСС, най-вече срещу мигрантите. Сред неговите предложения е да се построи защитна стена срещу мигрантите по южната граница на САЩ. Той се обявява и срещу мюсюлманите.

По време на предизборната си кампания той многократно е изразявал подкрепа за руската политика и заяви, че ако бъде избран за президент, ще признае Крим за част от Русия, добавя агенцията.

ТАСС припомня, че през 2013 година Жириновски призова да бъде ограничена раждаемостта в Северен Кавказ, като се налагат глоби за трето дете, а ако има недоволство – да се изолира районът със заграждения. По-късно Жириновски каза, че не бил разбран правилно.