София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жорж Ганчев: „Правителството е пропито от корупция“

Кандидат-президентът смята, че трябва подредим приоритетите си, за да излезем от сегашната ситуация

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентската двойка Жорж Ганчев и Кольо Парамов коментираха ситуацията в България. По никакъв начин сегашното правителство не е подобрил начина на живот в страната. За толкова години „не успяхме да достигнем европейския стандарт“. Изградена е една „сгрешена матрица на доходна политика“, при която парите отиват при избрани лица, а за гражданите не остава нищо.
 
Жорж Ганчев атакува сегашните управляващи, които по думите му са се „пропили от корупция“. За да излезе страната ни от тази ситуация, в която се намира сега, е нужно да се атакуват престъпните формации, коментира пред телевизия Евроком кандидатът-презитентът.
 
Ганчев заяви още, че досега България не е имала премиер, който да притежава толкова влияние върху всички сфери и в същото време да не го е грижа за народа, да не се допитва до него, а да гледа само собствените си итереси. 
 
За качествата на бъдещия президент, Ганчев отбеляза, че той трябва да бъде независим от партията си и да даде морален пример на гражданите и управляващите.
 
Според Кольо Парамов, за да отбележим прогрес е нужно да подредим приоритетите си. Не е нормално България да изостава така на фона на другите европейски държави.