София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жълт код за лошо време в четири области

Започва застудяване

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В понеделник и вторник нахлува студен въздух и температурите значително се понижават. През нощта срещу неделя дъжд преваляваше на отделни места, главно в крайните южни райони, а през девя превалява дъжд на повече места в Южна България, а до вечерта и в Източна, над 1200-1500 м валежът ще е от сняг.

С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждътпреминава в сняг.

Жълт код е обявен за територията на София, София-област, както и областите Перник и Кюстендил. Ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка.

В Източна България температурите все още остават високи - 9-11 градуса.

В планините е облачно и вали дъжд, преминаващ в сняг.

Максимална температура на височина 1200 метра около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

По морето валежите са предимно от дъжд.

Максималните температури ще са 9-11 градуса, близки до тези на морската вода.

Във вторник валежите от сняг ще продължат, като вятърът ще се ориентира от север и ще стане още по-студено. В сряда валежите ще спрат, но се очаква да остане студено с максимални температури от минус 3 до 2 градуса.

През следващите дни температурите ще се повишат, като валежи не се очакват.