София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЖЪЛТ КОД ЗА ОПАСНИ ПОЛЕДИЦИ В МОНТАНА

АВТОМОБИЛИ ОСЪМНАХА С ЛЕДЕНА ОБВИВКА

8 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Обявено е бедствено положение в община Медковец, област Монтана. Трудно е придвижването и в останалите общини в региона.
Заледените пътища са направили невъзможно превозването на децата от селата в общинския център в Медковец. Бедственото положение е обявено, за да не бъдат изложени на риск. От общината увериха, че разполагат с достатъчно средства, за да се справят със ситуацията, ако през следващата нощ няма заледявания. Тази сутрин община Монтана е била на косъм от обявяване на бедствено положение. Кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че мобилизацията на хората и техниката е позволила в 5:32 часа сутринта да бъде отворена републиканската пътна мрежа. В областта няма бедстващи хора и населени места без питейна вода, както и такива без електрозахранване. Пътищата са проходими при зимни условия, като продължава тяхното почистване и опесъчаване.