Гледай
на живо

"Жълтите жилетки" отново на протест в Париж

Недоволните излизат на улицата за 15-ти пореден

"Жълтите жилетки" отново на протест в Париж Пореден протест на "жълтите жилетки" в Париж. Недоволните излязоха из улиците на френската столица з... thumbnail text
Пореден протест на "жълтите жилетки" в Париж. Недоволните излязоха из улиците на френската столица за 15-ти пореден уикенд, предаде агенция Ройтерс.
 
Демонстрантите се събраха пред Тиумфалната арка в самото сърце на Париж, от където се отправиха на марш по емблематичния булевард „Шанз Елизе“, скандирайки лозунги срещу социалната неправда и правителствената политика, която според тях облагодетелства богатите слоеве на френското общество. 
 
Протестът е само част от планираните за събота акции на „жълтите жилетки“ в Париж и по-големите градове на страната.
 
Стотици недоволни блокираха логистичния център на "Амазон" в Тулуза. Според информация, разпространена от агенция "Тасс" недоволните са поставили гуми на пътя, за ад възпрепятстват камионите да напускат складовете.
 
Припомняме, че при предишните демонстрации имаше прояви на насилие, в резултат на които се стигана до доста ранени както сред протестиращите, така и сред охраняващите ги полицаи. 
 
В социалните мрежи през изминалите дни се появиха призиви за недопускане на провокации и мирно протичане на акциите на „жълтите жилетки“.
 
Сред основните искания на недоволните от движението "Жълти жилетки" са пълен преглед на данъците и таксите;облагането на доходите да не надвишава 25%; 40% увеличение на минималната заплата, пенсиите и социалните помощи и други.