Гледай
на живо

Журналисти от БНР искат оставката на директора си

СЕМ кани утре на среща Костов и редколегията

Журналисти от БНР искат оставката на директора си Журналисити от БНР поискаха оставката на генералния директор на медията Светослав Костов, заради ска... thumbnail text
Журналисити от БНР поискаха оставката на генералния директор на медията Светослав Костов, заради скандала около  свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова и съмненията около профилактиката на програма „Хоризонт“, заради която ефирът спря за 5 часа на 13 семпември.
 
В рамките на изслушването на редакционната колегия, около скандала и протестите в радиото, пред Съвета за електронни медии, говори и земестник-деректорът на БНР Даниела Късовска, която заяви:"Аз съм в оставка, нямаме директор, ситуацията е тежка. Не можем да работим със Светослав Костов."
 
"Ние сме от едната страна. Говорихте тук за свободата на словото и аз ви благодаря", заяви председателят на СЕМ София Владимирова.
 
В продължилото около два часа изслушване на редколегията журналистката Силвия Великова изнесе скандални данни за тайни срещи между нея и Светослав Костов, в които Костов й обяснил, че нещата стоят така, че ако не я уволни, децата му можели да останат гладни.
 
В крайна сметка, от СЕМ решиха да глобят радиото, заарди случилото се, а за утре беше решено да бъдат поканени на среща в регулатора двете страни в спора - директорът Светослав Костов и редакционната колегия.