София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Как да се превърнем в професионални интериорни дизайнери без да имаме опит в обзавеждането?

Обзавеждането и създаването на интериорна хармония

5 годиниЛюбопитно 5 Боряна Райчева

Как да се превърнем в професионални интериорни дизайнери без да имаме опит в обзавеждането?

Естествено е хората да прибягат до онлайн съвети за избор на мебели, да се запознават с тенденциите за интериорен дизайн и да четат любопитни и интересни факти от блогове за обзавеждане на дома. Именно това се местата за намиране на интересни и приложими за дома идеи, които биха могли да се превърнат в ефектен и супер практичен резултат на собствен терен. Обзавеждането и създаването на интериорна хармония в едно помещение не е проста работа. Ако човек има креативно мислене и се вдъхновява дори от най-дребните действително може да постигне впечатляващ и индивидуален стил в дома. Като се има предвид многообразието от стилове за обзавеждане и интериор в съвремието то наистина е сложно човек да се насочи само към едно направление и да се стреми да не излиза от неговите рамки.

Проектирането на домашния интериор предизвиква буря от емоции и стотици въпроси. Сигурно си мислите, че наемането на интериорен дизайнер ще улесни до голяма степен работата ви. Това е така, но стига да можете да си го позволите. Ролята на професионалния дизайнер е в това на база техническите характеристики на жилището както и съобразно вашите претенции и изисквания да създаде онова мечтано и съвършено кътче, което да наречете свой собствен дом. Звучи прекрасно и е лесно изпълнимо, но както вече споменахме ако имате ресурса да си позволите този лукс. Разбира се, има и интериорни дизайнери, които работят на по-ниски цени и вместо вас ще изберат мебелите и ще ги позиционират, ще наемат екипи, които да боядисат в избраните нюанси и биха доближили донякъде вашите идеи към реално създадения проект. Но тук със сигурност ще се направят не малко компромиси, които с времето ще се превърнат в дразнещи грешки, които всъщност е можело да предотвратите сами.

Именно с помощна на блоговете за обзавеждане и интериор имате невероятния шанс да изпълните сами своите идеи. Съветите, новостите в сектора както и дори ползването на отстъпки от търговци предлагащи мебели и всякакви продукти за дома са от съществено значение за разумния потребител, който знае от къде да черпи идеи и освен това цени парите си. а от гледна точка на това да се спестят пари наистина възможностите не са малко и то без да се прави компромис при избора на обзавеждане и изграждане на идеалната обстановка, която да ви заобикаля. А начина на избиране на мебели е фокусиран върху две основни точки:

  • Каква е неговата функция в собствения ви дом?

  • Вписва ли се стила на избраната мебел с останалата част от интериора?

Това са позициите, които е добре да ползвате при първоначалния оглед на предложенията на пазара. И даже бихме могли смело да кажем, че наистина не е нужно човек да ползва професионални дизайнерски услуги, тъй като всъщност наистина отговаряйки си на тези въпроси е свършил на 60 % работата от постигането на мечтата за идеален мил дом. Естествено останалата част от въпросителните са свързани с материали на изработка на мебелите, производител, гаранция, но те са тривиални и не биха затруднили дори лаици и начинаещи в обзавеждането. Съществен момент при аранжирането на детайлите в жилището е да обърнете внимание на съразмерността между отделните елементи. Един доста използван интериорен трик днес в модерното обзавеждане е да се залага на минимализма. В 70 квадрата площ е трудно да намерите място за всички мебели, но ако намалите размера им ще осъзнаете, че не само получавате повече, но освен това и жилището изглежда по-голямо. Звучи лесно и е изпълнимо, защото наистина днес в търговските обекти можете да намерите мебели в различен стил, с многообразни функции и с габаритни размери, които идеална да се впишат във вашия интериорен и предпочитан стил. Ето ви малко интересни идеи как само с няколко бързи трика можете да се превърнете в истински професионалисти по обзавеждане и интериор.