София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЕКСКЛУЗИВНО: Фирма в несъстоятелност произвежда млечни продукти без никакъв контрол

Бизнесменът Георги Георгиев сигнализира, че от Софийски градски съд изчезват дела.

5 годиниОбщество 56 Боряна Райчева

Поне 2-3 от делата на бизнесмена Георги Георгиев са били потулени, разказа той в предаването "Честно казано с Люба Кулезич".

В опити да си върне, фирмата за млечни продукти „Жоси”, която по думите му, е била открадната от съдружника му Симеон Присадашки, бизнесмена години наред не получава съдействие от прокуратурата.

В момента фирмата е в несъстоятелност. Мандрата й е не може да се отдава под наем. Въпреки това тя работи. В нея се произвеждат продуктите на друга фирма, а тези, с марка „Жоси” са с етикет, чиято дата на производство е напред във времето. 

"В сивото счетоводство се преработват десетки тонове мляко без да се регистрират като законна форма. Проби няма. Болни крави от туберкулоза, или нещо друго. Това е сиво счетоводство. То се укрива. Няма кой да го знае освен хората, които го правят.", зави Георги Георгиев

"Не само, че Българска агенция за безопасност на храните няма понятие какво се случва в тази мандра. НАП също няма представа какво се случва там. Идентификационните номера, които дават дата на производство и срок на годност, които уж са автоматични, кой ги омагьосва така че да се окажат продукти в бъдеще време?", попита в студиото на предаването Весислава Танчева, ПР експерт.

В битката срещу порочните практики на бившия си съдружник, сред които се нарежда и източване на ДДС, Георгиев е потърсил съдействие от държавата.

„Източени са 5-6 млн. лв. НАП дори казва, че на Симеон Присадашки са опростени  6 млн. лв. Има фалшифициране на подписи за отпускане на кредити. При толкова много нарушения ти отговарят, че всичко е наред”, обяснява потърпевшият.

До този момент Георгиев не е получил никаква защита нито от съдебната система, нито от ГДБОП. Напротив - къщата му била изгорена, а той и близките му получили заплаха за живота си.

 

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ТУК!