София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Как се събира армия на доброто

Инициативата "Бъди човек" помага на възрастни хора вече 7 години

пропускане
4 годиниОбщество 18 Боряна Райчева

Забързаното ни ежедневие и малките състезания, които провеждаме всеки ден, ни карат да забравяме за едни хора, които са причината да съществуваме ние и светът ни такъв , какъвто е. Това са възрастните хора. Някои от тях са забравени от държавата, а близките им са някъде далеч. Това прави живота им празен, а изкарването на насъщния- трудно. 
 
Там някъде, обаче в отрудения град, има едни хора, които не са забравили за тях. Те са част от инициативата "Бъди човек". Всичко започва преди 7 години. Кирил Димитров среща възрастен човек, който проси до кварталния супермаркет и решава да му напазарува храна.
 
Така срещата при супермаркета преди 7години, вдъхновява Кирил да сътвори мрежа от добротворци. Днес в най-различни точки в България, над 200 човека търсят възрастни хора, на които да помогат. Целта е да се превърнат в армия на доброто и за това искат към тях да се присъединяват още хора.
 
Пазарджик е един от градовете, в които инициативата "Бъди човек" действа с пълна сила. Костадин Мухов е първият, който разбира и решава да "зарази" съгражданите си да се включат.
 
 
Сред армията на добротворците има и много млади хора. Катерина, Илияна и Стилиян се впускат в идеята, веднага щом разбират.
 
Защото Коледа е любовта в действие. Всеки миг, в който обичаме и в който даваме, е Коледа.