Гледай
на живо

Каква песен запя Камерън?

Дейвид Камерън напусна поста министър-председател с песен

Каква песен запя Камерън? Потребителите на социалните мрежи моментално реагираха на видеото, което показва как в навечерието н... thumbnail text

Потребителите на социалните мрежи моментално реагираха на видеото, което показва как в навечерието на обявяването на предстоящата си оставката и наследника на поста, британският премиер Дейвид Камерън е забравил микрофона си включен и прибирайки се в дома си, тихо тананика мелодия. Интернет потребителите се чудят, каква точно е мелодията.
Много от тях все още се двоумят дали политикът толкова се радва да напусне поста си, или тази мелодия цял ден се е въртяла в главата му, информира RT.
Появиха се няколко версии за мелодията. Някои вярват, че това е песента Mahna Mahna, която е станала популярна от известното Мъпет Шоу.
Други считат, че мелодията напомня за още едно комиксово шоу - The Benny Hill Show.
Има още две версии – заглавната музика от популярния във Великобритания сериал West Wing сериал или мелодията от Дисни варианта за Мечо Пух.
За да открият произхода на песента, потребителите са използвали Shazam - услуга, която определя звука на оригинала, но за съжаление опитите са неуспешни.
Професионалистите стигнаха още по-далече и решиха свалят мелодията по ноти.
Дали това поведение демонстрира несигурност от страна на Камерън за решението му да напусне поста си? Или по някакъв начин загатва какво очаква Даунинг стрийт 10, пише в сайта на Classic FM, които предлагат като опция запис на хорова версия на тази песен.