София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Какво се случи през седмицата?

Говори пред Евроком журналистът Владо Береану

пропускане
5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Как Пламен Георгиев за 10 дни смени 3 поста? Концепцията на Гешев - какво да очакваме от кандидата за бъдещ обвинител номер 1 в държавата - продължение на работата на Сотир Цацаров или нещо различно. Африканска чума по свинете - как Румъния се справи и защо Бойко Борисов обвини румънските туристи?

„Бившият председател на КПКОНПИ Пламен Геогриев изобщо не се справи като ръководител на антикорупционната организация и той не може да работи в нито една институция“, заяви специално пред камерата на телевизия Евроком журналистът Владо Береану.

Според него правителството е скрило Георгиев във Валенсия като консул. „В момента, в който стане консул, ние го забравяме“, коментира журналистът.

За аргумента на Министерството на външните работи, че Пламен Георгиев има добри знания по испански, затова е изпратен като консул в испаноговоряща страна – Береану е скиптичен.

„Изключителен шамар за него е, а същевременно и хубав. Но шамарът не е от управляващите, а е от журналистите, от хората, от неконтролираните медии. За тези хора той освен, че очевиден мушенник, а и хумористична тема“, коментира още той.

Цялото интервю очаквайте тази вечер в 19:00 часа по телевизия Евроком.