София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Какво трябва да знаете преди да започнете ремонт на покрив?

Нужна ли е професионална намеса в тази дейност?

5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Поне десетина въпроса възникват само при мисълта, че спешно трябва да предприемем ремонт на покрива. Само през лятото ли се прави такава реконструкция? Но покрива ми тече сега и до лятото има още няколко месеца. Мога ли да сменя само повредените керемиди или трябва да се извърши цялостен  ремонт? Възможно ли е сам да се справя или ми трябва бригада за ремонт на покриви? Каква е предварителната подготовка, която трябва да направя като материали? Наистина е добре да се погрижим навреме с повредата на покрива, тъй като на практика, ако отлагаме ремонтната дейност е възможно проблемите да се задълбочат и да предизвикат сериозни и скъпи за поправка щети върху цялостната конструкция на сградата.

За да бъде максимално полезен и ефективен ремонтът на един покрив не подценявайте професионалната намеса. Не поверявайте тази важна част от сградата на случайни майстори, които не само, че ще намерят начин да Ви вземат парите, но освен това няма да гарантират и за качеството на изпълнение. За да нямате последващи проблеми е решаващо работата да бъде свършена от опитен екип от специалисти, които имат също така и инженерни компетентности в областта на строителството и ремонта на сгради. Само така ремонтът би бил напълно ефективен и качествено изпълнен.

Задължително е преди да се пристъпи към ремонтната дейност да се направи обстоен оглед и анализ на щетите. Така собственикът или собствениците на сградата ще са наясно с цената, която ще трябва да заплатят за труд и материали.  А състоянието на покривната конструкция ще покаже дали се наложи частичен или по-сериозен ремонт. Когато получите конкретната оферта, която да Ви удовлетворява, не пропускайте да се запознаете със срока на изпълнение. Това може да се окаже решаващо предвид предстоящите синоптични прогнози за проливни дъждове и ураганни ветрове. Затова е важно да се реагира максимално бързо, качествено и безупречно.

Договарянето за ремонта на покрива е желателно да бъде в писмена форма, от която да имате екземпляр и Вие. Това до известна степен ще гарантира правата Ви като потребител и при евентуален проблем имате възможност да търсите обезщетение за некачествено извършен ремонт на покрива. Покриването на минималните гаранция задължително опишете в договора за възлагане на услугата, уточнете неустойки, срокове и дори  вида и стойността на материалите, които ще бъдат вложени в изпълнение на дейността. В зависимост от конкретиката на ремонта се прави характеристика и оценка. Задължително е извършването да е в сухо време и температура над 10 ° С.

https://novabild.com/remont-na-pokrivi/