София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Калоян Паргов: БСП връща позиции

Според социалиста формулата на лявата партия в София била вярна

пропускане
4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Три важни неща, случили за БСП, открои пред БНТ социалистът Калоян Паргов. Левицата връщала позициите си, промяната била възможна, а в частност за София, гласуването показало, че макар и в недостатъчна степен, опозиционният вот е отишъл на втори тур към Мая Манолова.
 
“Това значи промяна на политическото пространство и разместване на пластовете и анализите за всяка политическа партия трябва да са наистина сериозни, за да може да си вземем поука.”, допълни членът на СОС.
 
Паргов изтъкна още на този вот БСП си е върнала второто място в общинския съвет в София, изгубено през 2015-а година и е удвоила резултата си.
 
“Резултатът на първи тур на кандидата, който подкрепяхме в София, е резултат, който наистина отдавна не е постиган  в столицата от левицата. Формулата, която избрахме, показа, че сме на прав път, но малко не ни достига, за да успеем.”, обясни още Паргов.