Гледай
на живо

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

Очаква се коментар от Кремъл

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия Американският министър на правосъдието Уилям Бар оповести "основните заключения" на разследването на... thumbnail text

Американският министър на правосъдието Уилям Бар оповести "основните заключения" на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите през 2016 година в Съединените щати за президент.

Според обобщението разследването не е открило доказателство за заговор между щаба на президента Доналд Тръмп и Русия. От документа с обем 4 страници става ясно още, че разследването "не е заключило дали президентът е извършил престъпление".

Оповестяването на доклада е с потенциал да отправи нови шокови вълни в политическата система във Вашингтон и да припомни на обществото за водещата се битка между Белия Дом и Конгреса по въпроса за руско вмешателство в американските избори .

„Велик ден за Америка, Доналд Тръмп и президентската администрация", така вицепрезидентът Майк Пенс коментира последните събития. Според него, думите на самия президент са били потвърдени, а безпочвените обвинения на демократите - отхвърлени.