Гледай
на живо

Караянчева: Не вярвам на Елена Йончева

Заместник-председателката на Народното събрание не подкрепя оставката на Делян Добрев

Вярвам на Делян Добрев, не вярвам на Елена Йончева. Това каза заместник-председателката на Народното събрание Цвета Караянчева в коментар на т.нар. Кумгейт в Хасково.

Тя добави, че няма да подкрепи оставката на Добрев, която се очаква официално да бъде подадена във вторник. В неделя депутатът и бивш енергиен министър обяви, че се оттегля от парламента и всичките си постове в ГЕРБ.

„Не можем да допуснем някой да очерня по такъв ужасен начин наш колега“, каза Караянчева. Според нея Добрев е качествен човек и това се доказва от подкрепата, която получава не само в ГЕРБ, но и от синдикати и други организации.

Заместник-председателката на Народното събрание каза още, че ще коментира Елена Йончева, когато тя признае за наличието на схеми и на други места, като например в Каварна.

По-рано в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ бившият кмет на Каварна Цонко Цонев заяви, че в Каварна положението е много по-лошо, отколкото в Хасково и посочи, че втора братовчедка на кметицата Нина Ставрева е шеф на бюджетната комисия, а заедно с това е председател и на БСП.

Според Цонев в общината се печелят обществени поръчки по неясни критерии от приближени на Ставрева и се извършват странни назначения по схемата „Шуробаджанак-партия-суджук“.