София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Каракачанов дава на съд Катя Матева за клевета

Тя обвини ВМРО, че се финансира от търговия с българско гражданство

5 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов дава на съд бившия служител на Дирекция „Българско гражданство” в правосъдното министерство Катя Матева. Каракачанов ще съди Матева за клевета. Тя обвини ВМРО, че се финансира от продажбата на български паспорти, съобщи бТВ.

"Оклеветяване, набеждаване – ще видим какво ще кажат адвокатите. Ако щете, за един лев, за една стотинка – ще е по-унизително даже. Тук не става въпрос за пари", заяви вицепремиерът.

Той посочи, че е изключително притеснен от информацията, че на кмета на бесарабския град Тараклия в Молдова е отказано българско гражданство и определи това решение като „унизително за българската държава”.

Красимир Каракачанов е категоричен, че Северна Македония няма да получи подкрепа за НАТО и Европейския съюз, докато не промени учебниците си по история.