Гледай
на живо

Каракачанов и Симеонов преговарят за евровота

Сидеров отново не се яви

Волен Сидеров и представители на "Атака" не присъстват на заседанието на малката коалиция Обединени патриоти, въпреки че са бяха официално уведомени, заяви Валери Симеонов.

"Не бяхме в пълен състав, за трети път нямаше представители на "Атака", но ние си проведохме планираното заседание, коментира Симеонов за състоялия се вчера коалиционен съвет.

Симеонов уточни, че дневният ред на коалиционният съвет е включвал явяването на евроизборите и организационни въпроси на групата.

„Нямаме финално решение. Нямаме новина“, допълни Симеонов.

Попитан НФСБ с какви предложения влиза в преговорите за евроизборите, Симеонов заяви: „Национално отговорни. С благородни подбуди влиза НФСБ“. На въпрос дали в посока единно явяване или поотделно, лидерът на НФСБ допълни:

„В посока изясняване как ще се явяваме“.

По думите му случаят със самолетите не е първият, при който от малката коалиция имат различни позиции. „Работим вече 3, 5, близо 4 години с ВМРО.

Знаете, че по различни позиции не сме били на едно мнение, но това не означава, че е края на коалицията или някаква медийна драма, която очаквате всички“, допълни още Симеонов.