София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: Край на арогантната беззаконност на босовете в циганските махали

Каракачанов с коментар за арестите в квартал „Столипиново“

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Вицепремиерът Красимир Каракачанов разпространи до медиите позиция във връзка с полицейсдката акция в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив. При нея бяха арестувани четирима наркодилъри, а полицейските бусове за кратко бяха заобиколени от гневни жители на квартала.

При полицейска акция на 30 януари на територията на циганския квартал "Столипиново" в Пловдив и на територията на Асеновград служители на реда от РПУ - Пловдив задържаха близо половин килограм хероин. Въпросното количество хероин далеч надхвърля рамките на "Столипиново" и очевидно е било предназначено за продажба в целия областен град и околността, включително и на малолетни и непълнолетни. Приложена е физическа сила при задържането на четирима арестувани с наркотика в съответствие с член 85 от Закона за МВР, разрешаващ употреба на сила и помощни средства в случаите на съпротива срещу действията на органите на реда“, се казва в позицията на министър Каракачанов.

„Никакви опити на наркобароните в „Столипиново“ и на използваните от тях наркозависими да изопачават действителността и да говорят лъжи за действията на полицията няма да попречат на прилагането на закона. Тези лъжи ще зарадват единствено добре платените т.нар. правозащитници, за които безнаказаността на престъпниците е по-важна от здравето и живота на децата ни. На тази арогантна беззаконност, голямата част от която генерирана от престъпни босове в циганските махали, ще бъде сложен край. Още веднъж заявявам, че изцяло подкрепям законовите действия на полицията и прилагането на закона с цялата му сила. Възползвам се от случая да изкажа служебна благодарност на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на директора на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков за добрата им работа по случая", посочи министър Каракачанов.