София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: Можем да върнем казармата от 2021г.

От 6 до 9 месеца задължителна казарма за мъжете и пожелателна за жените

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

„Единството на нацията и държавата е изключително важно. Пожелавам вие да бъдете тези, които да го демонстрирате в обществото и да носите спомена за славната армия на България, за да възпитаваме младото поколение в дух на родолюбие и на патриотизъм и любов към България поне докато възстановим отново наборната военна служба и младите хора отново се върнат в казармата, за да се научат на ред и дисциплина и да допълнят пропуските си в историята и любовта си към България". Това призова министърът на отбраната Красимир Каракачанов при откриването на Втория национален събор на запасните офицери.
Бивши военнослужещи и бивши служители на МВР се събраха в събота край казанлъшкото село Крън.
Според него, това може да стане от 2021 г., ако държавата започне отсега да работи по въпроса.
От 6 до 9 месеца задължителна казарма за мъжете и пожелателна за жените поиска военният министър Красимир Каракачанов. Той напомни, че от години е поддръжник на идеята за наборна военна служба.
Каракачанов коментира, че сегашните младежи от 18 до 30 години биха били „пушечно месо”, ако се наложи да бъдат мобилизирани за бой, защото нямат подготовка.
В словото си министърът изрази своята благодарност към всички от запасното войнство за службата, която са дали на България. Изказа и своето убеждение е, че докато има българска армия, ще има и българска държава.