София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: Политика на ЕС за мигрантите е грешна

ВМРО и групата на ЕКР с обща пресконференция по темата

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

„Досегашната политика на ЕС спрямо мигарантите беше грешна.“ Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в свое изказване по време на провелата се в София съвместна пресконференция на ВМРО и  групата на европейските консерватори и реформатори по темата за преминаването на нелегалните мигранти и бежанци в Европа.
 
Каракачанов повтори и думите на премиера Борисов, свързани с финансовата помощ   за справянето с проблема и отправи критика към част от европейските държави.
 
 
Остър в изказването си по отношение на позицията на Германия и Франция, застъпващи по-либерална политика спрямо мигрантската криза, беше и членът на групата на европейските консерватори и реформатори Николай Бареков, който се обяви за преразглеждане на Дъблинското споразумение.
 
 
 
За преразглеждане на либералната европейска политика  и опит за прекратяване на разделението вътре в Европейския съюз се обявиха и съпредседателите на групата на  европейските консерватори и реформатори Саид Камал и професор Легутко.
 
 
 
Всички присъставщи на пресконференцията се обединиха около идеята, че потоците от нелегално преминаващи през Стария континент трябва да бъдат спрени на всяка цена с предприемането на по-радикални мерки.