София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: Ще се гръмна публично на площада

Условие: Ако някой докаже, че ВМРО се финансира от издаването на БГ-паспорти

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Нито една стотинка не е влязла във ВМРО от издаването на БГ паспорти“, това заяви в интервю пред Епицентър.бг вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

Той отхвърли като „клевети и доноси“ твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че „услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО“.
Енчев настоява до изясняване на всички обстоятелства по разследването на спецпрокуратурата, която вчера арестува шефа на ДАБЧ и още 30 нейни служители, „Каракачанов да бъде отстранен от министерския пост, който заема“.

„Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето не е придобита в наша полза. И ако някой докаже противното, готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София.“, заяви категорично Каракачанов в интервю пред Валерия Велева.

Каракачанов отхвърля изнесеното от френският вестник "Нувел Обсерватьор", като подчертава, че френският журналист Ноде, автор на статията се позовава само на „клеветническите твърдения и доноси“ на Катя Матева бивш ръководител на Дирекция дирекция Българско гражданство в Министерството на правосъдието.