София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Каракачанов: Със средния пръст в ефир показах емоции

ВМРО се борят за балотаж

пропускане
4 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Борим се за балотаж. Г-н Джамбазки е най-добре подготвеният кандидат за кмет на София. Това каза лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той добави, че в партията все още не мислят вариант кого ще подкрепят на евентуален втори тур, ако Ангел Джамбазки не го достигне.

Каракачанов съобщи, че за предизборната кампания на ВМРО в цялата страна политическата сила е заделила около 500 000 лева, като все още не е ясно дали цялата сума ще бъде похарчена.

Той бе категоричен, че ВМРО няма да прави компромиси, що се отнася до местните избори. Каракачанов отрече да има договорки с ГЕРБ за подкрепа на техни кандидати в някои градове срещу такава за номинации на ВМРО в други населени места. „Няма подобна сделка”, заяви Каракачанов.

Каракачанов обясни и защо в показал среден пръст в ефир по време на телевизионно интервю.

„С този жест исках да кажа, че Джок Полфрийман показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от правото като човек и гражданин да имам позиция и емоции и да ги изразявам”, каза Каракачанов.