Гледай
на живо

КАТ с масова акция в София

Проверяват скорост, алкохол, дори паркиране

Масови акции срещу шофьорите в София започват от „Пътна полиция“, съобщиха от МВР за „Монитор“. Водачите зад волана ще бъдат проверявани за валидна застраховка "Гражданска отговорност", за неплатени актове, превишена скорост и дори и за неправилно паркиране.

Първата част на акцията започва днес в 9.00 часа на бул. "Христофор Колумб".

Операциите са планирани така, че да обхванат цяла София за пет дни, а в проверките ще се включат всички екипи от "Пътна полиция", които са разпределени така, че да проверяват денонощно на 86 места.

Вечер ще се следи за пияни и дрогирани шофьори. Екипът, който ще лови прекалилите с алкохола, ще застане първо на бул. "Александър Малинов" в "Младост" в 20 часа тази вечер.

Проверките ще обхванат районите с много пешеходни пътеки, рисковите отсечки, трасетата, по които се правят гонки, както и около заведенията, където често се залавят пияни и дрогирани шофьори.

В петък срещу събота МВР проведе акция под кодовото наименование "Лукс". В рамките й полицаи провериха частните кортежи и скъпите коли. В спецоперацията участваха екипи на криминалната, охранителната и пътната полиция.