София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Катастрофа с автобус на АМ „Тракия“ (ОБНОВЕНА)

Има пострадали хора

6 годиниИнциденти 13 Боряна Райчева

Поредна катастрофа с автобус. ТИР с турска регистрация е ударил отзад автобус на градския транспорт, по линия 7 от Долни Лозен към Гара Искър София.

Седем са пострадалите при катастрофата на АМ "Тракия" от тази сутрин, приети в СО на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД, съобщиха от лечебното заведение. Двама от тях - мъж на 60 г. и жена на 54 г. са в тежко състояние. Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма и тежка гръдна травма и хоспитализиран в реанимация. Жената е тежка лицева травма и фрактура на на мандибула(долна челюст) и е хоспитализирана в Клиника по ЛЧХ. 4 пациенти са предимно с гръдно-коремни травми и различни травми на долни крайници и са хоспитализирани в Клиниката по неврохирургия и Клиниката по хирургия. Един е освободен за домашно лечение.

Сигнал за катастрофата е подаден в 7,12 часа тази сутрин.

Инцидентът е станал на магистрала "Тракия" между заведението "Черната котка" и разклона за Равно поле.

По първоначална информация турски тежкотоварен камион е ударил автобуса отзад, влачил го е около 30 м и го е изхвърлил от пътя. 

Предполага се, че шофьорът на камиона е заспал.

Движението е ограничено, регулира се от пътни полицаи.

Временно движението при км 3 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в една от трите ленти, съобщиха от АПИ.