София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Катастрофира микробус с деца

Няма сериозно пострадали при инцидента

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Микробус, превозващ деца, катастрофира снощи в района на Велико Търново. Сигнал за инцидент на пътя София-Варна, в близост до военния завод до Лясковец, е подаден около 20.00 часа. Ударили са се лек автомобил и микробус

На място веднага са изпратени линейки и полиция.

По първоначални данни катастрофата е станала заради изпреварване на две коли, като едната не успяла да премине в платното си и ударила странично микробуса, пълен с деца от Шумен.

За щастие при катастрофата няма тежко ранени.  9 деца са пострадали съвсем леко – откарани са в болница с повърхностни наранявания, след което са прибрани по домовете им в Шумен.

"За съжаление прекарахме още една безсънна нощ. Снощи късно в района на Велико Търново имаше катастрофа на автобус, пълен с деца между 15-16 години. Говорим отново за обръщане на автобус, и отново за засичане от автомобил. Това заяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов в сутрешния блок на БНТ.

Той подчерта, че децата не е трябвало да пътуват в тази част на денонощието.

Попов бе категоричен, че ще бъдат задължени всички автобуси да имат колани. 

"Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, той обича да нарушава пътните правила. Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори", завърши Ангел Попов.