Гледай
на живо

КЕВР: Без увеличение в цената на тока от 1 октомври

Цената на газа поскъпва с не повече от 8%

КЕВР: Без увеличение в цената на тока от 1 октомври Председателят на КЕВР Иван Иванов увери, че не се очаква сериозно поскъпване в цената на газа за пот... thumbnail text

Председателят на КЕВР Иван Иванов увери, че не се очаква сериозно поскъпване в цената на газа за потребителите, като постави горна граница от 8%. Иванов обеща още, че от октомври няма да поскъпва и токът.

"Булгаргаз" поиска увеличение от 14%, което се обсъжда в Комисията за енергийно и водно регулиране, а заседанието проследи омбудсманът Мая Манолова. Омбудсманът коментира, че решението ще повлече след себе си цените на стоките и услугите. Изключително важно е КЕВР да обоснове какво довежда до поредното увеличение.

Представителят на „Булгаргаз” обяви, че няма възражения относно решението на държавния регулатор за новата цена на газа от другия месец. Компанията напомни, че е внесено предложение за промяна на начина на изчисление на цената на внасяното от Русия синьо гориво. Към момента комисията все още не е излязла с решение по предложението.

Новата цена на газа ще влезе в сила на 1 октомври.