София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КИЛОМЕТРИЧНИ ОПАШКИ НА ГКПП „КАПИТАН АНДРЕЕВО“

ПРИЧИНАТА СА ЩАТЕЛНИ ПРОВЕРКИ НА ТИРОВЕТЕ

8 годиниОбщество 13 Боряна Райчева

На ГКПП „Капитан Андреево“ се образува 12-километрова опашка от чакащи. Причината за забавянето са щателни проверки на автомобилите и пренасяните от тях товари. Действията са провокирани от атентатите в Париж. През изминалото денонощие от Турция са проверени 418 ТИР-а, а от България към южната ни съседка-351. Всички 12 платна и обслужващите ги гишета работят с пълния си капацитет.
Засилени проверки на леки и тежкотоварни автомобили имаше и на граничния пункт „Лесово“, както и на Дунав мост. Служителите проверяват всички преминаващи, независимо дали са граждани на Европейския съюз или на други държави. Още в събота Гранична полиция предупреди, че е възможно да има забавяне при обработването на документите за самоличност на пропусквателните пунктове с Турция, Сърбия, Македония, както и на летище „София.