София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ким Чен Ун гласува на местните избори

Ким Чен Ун управлява страната от 2011 година

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун гласува на регионалните избори в страната. Това се съобщава от Централната телеграфна агенция на Северна Корея (ЦТАК).

На 21 юли ръководителят на КНДР участва в изборите за депутати в провинциалните, градските и окръжните народни събрания. Придружен от членове на Централния комитет на партията, той пристигна на избирателна секция в провинция Южен Хамгион и пусна бюлетина в избирателната кутия.

"Уважаемият висш ръководител се срещна с кандидатите и ги вдъхнови горещо, отбелязвайки, че иска от тях като представители на хората с благородно самосъзнание да изпълняват всички свои задължения в съответствие със стремежите на хората и да станат верни служители на народа", съобщи агенцията.

Ким Чен-ун, който сега е на 35 години, ръководи Северна Корея от 2011 г., след като предишният лидер на КНДР и негов баща Ким Чен Ир почина.