София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кипърският сериен убиец е хвърлил телата на жертвите в езеро

Мъжът се е признал за виновен

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Куфар с останки на жена е открит в токсично езеро в Кипър след информацията за заподозрян сериен убиец, информира Sky News.
Според канала 35-годишният войник, когото медиите наричат Никос Метаксас, е признал, че е извършил клането на пет жени и две момичета. Той сам е съобщил, че е поставил три от телата в куфари и ги е хвърлил в езеро близо до Никозия. По този начин той се е отървал от труповете на изчезналата през декември 2017 година жена, както и от майката и дъщерята, които са били издирвани през есента на 2016 година.
В момента е извадено само едно от телата, което е завързано към циментен блок.
Самоличността на починалата все още не е установена. Работи се и върху друг открит куфар.
Езерото Кокинопозуул е известно още като Червеното езеро. То е образувано на мястото на неизползвана мина. Поради токсичността на водата водолазите работят на място в специални костюми.
Първият труп, на 38-годишна жена, е открит в средата на април от турист, който е правил снимки на мината. Тялото се носело на повърхността поради наводнения след необичайно силни дъждове. Тогава, по време на инспекцията на мината, е открито тялото на втора жена.