София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кирил Котев: Водопроводът към хотел "Перун" е законен и морален

Кметът на Сандански отговори на сигналите срещу него

пропускане
5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Относно водопровода той е напълно законен. Този водопровод е въведен в експлоатация, освен че е законен той е и напълно морален. Има всички необходими документи и не само този хотел се възползва от минералната вода в Сандански. Така отвърна на сигналът срещу него кметът на Сандански Кирил Котев.

Хотел "Перун" нито е първият, нито вторият с минерална вода в Сандански. Той е 35-ият с такова разрешение, а след него има за още 8 хотела. Като кмет убеждавам всички хотелиери в района да използват минерална вода”, казва Котев.

Според кмета на Сандански няма конфликт на интереси тъй като има процедура, на която се изпълнява строителното решение. Той каза още, че ако можеш да изпълниш изискванията строиш - ако не можеш не строиш като всички тези стъпки се коригират от ДНСК.

Разрешението за водопровода сме го получили през 2016г., въведен е в експлоатация през 2019г. Цялата процедура през тези 3 години е извървяна, това допълни Котев.