София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Клоп обяви групата за Суперкупата

Ловрен не попадна в състава

4 годиниСпортни 7 Боряна Райчева


Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп определи група от 23-ма футболисти, които ще пътуват за Истанбул за утрешния мач за Суперкупата на Европа срещу „Челси“.
Садио Мане пропусна мача с "Манчестър Сити" за „Комюнити шилд“ и се появи като резерва срещу „Норич“ в петък, но съвсем очаквано попада в състава. Вратарят Алисон получи контузия още в първия мач на „червените“ в шампионата и по непотвърдени данни ще остътства шест седмици. Вчера стана ясно, че опитният страж Анди Лонърган подписва краткосрочен договор с "Ливърпул" заради вратарската криза, и той заминава за Истанбул като резерва на Адриан.
Централният бранител Деян Ловрен също не попада в групата. От клуба дадоха като причина за отсъствието му настинка, но според английските медии „Ливърпул" възнамерява да се раздели с хърватина. Очаква се той да тръгне в посока „Олимпико“ и да облече фланелката на „Рома“.

Ето и пълния списък:
Вратари – Адриан, Лонърган
Защитници – Гомес, Матип, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Робъртсън, Хувер
Халфове – Милнър, Кейта, Хендерсън, Вайналдум, Лалана, Окслейд-Чембърлейн, Шакири, Елиът
Нападатели – Брюстър, Фирмино, Салах, Мане, Ориги