София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кметицата на "Слатина": Излязохме на терасата през жилището на Георгиев

Дострояванията трябва да се премахнат от предишния собственик

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Кметицата на община "Слатина" Наталия Стоянова заяви, че проверката на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е започнала, но "заради дъжда и липсата на достъп" досега не са могли да я стартират. 

"Проверява се на място какво е построено върху покрива, какви са размерите, както и документите кога е построено", обясни по телефона за Нова телевизия Стоянова. 

На питането на водещия откъде са излезли на терасата, кметицата на "Слатина" каза, че това е станало "през жилището на Георгиев", защото "от друго място не са имали достъп". 

Тя уточни, че "обект на проверката е да се установят незаконни постройки", и добави, че след оставеното съобщение, шефът на КПКОНПИ веднага ги е потърсил. 

"В този вид ли е било закупено жилището?", попита водещият.

"Да, в този вид е било закупено от предишния собственик", потвърди Наталия Стоянова.

На уточняващия въпрос кой има ангажимента да премахне надстрояванията - Пламен Георогиев или човекът, от който е закупил имота, Стоянова поясни, че това е задължение на предишния собственик.

"Жилището е закупено от последния собственик по начин, по който го виждаме сега", увери кметицата. 

По думите й регламентът повелявал, "ако са незаконни", тези достроявания да се премахват от "предишния собственик". 

Тя соъбщи, че проверката още не е приключила и в имота на Пламен Георгиев "ще има още посещения".