София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кметът на Чупрене остава в ареста

Обвинен е в длъжностни и документни престъпления

пропускане
5 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Кметът на видинското село Чупрене  Ваньо Костин остава в ареста, реши на свое заседание Специализираният наказателен съд по-рано днес.
 
Припомняме, че Костин беше задържан преди няколко дни при операция на ГДБОП  и специализираната прокуратура в местната община. Срещу него е повдигнато обвинение за длъжностни и документни престъпления.
 
Твърди се, че Костин е продавал общински земи на свои родственици на нагласени търгове, на които са се явявали само те. Целта е била да придобият въпросните терени, на които се очаква в скоро време де се изгради ски-пистата "Миджур". Ако това се случи, се предполага се, че цените на земите ще скочат рязко.
 
Прокуратурата настоя той да остане в ареста, макар да няма опасност да се избяга, тъй като можел да повлияе на свидетелите по делото  или да  укрие доказателства.
 
Защитата не се съгласи с доводите на  обвинението и изтъкна, че в общината  има лице, което проверява всички търгове.
 
Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.