София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Коафьор: Нормално е Борисов да се подстригва сам

Според специалиста дамите трябва да ходят поне два пъти седмично на фризьор

пропускане
4 годиниЛюбопитно 12 Боряна Райчева

"Нормално е премиерът Борисов да се подстригва сам, тъй като неговата прическа не е трудна за поддържане, но дамите трябва да ходят поне два пъти седмично на сешоар, за да изглеждат добре.", коментира пред bTV спорът за прическите на политиците, развихрил се вчера, коафьорът Ивайло Колев.
 
Според специалиста в момента сред жените политици у нас на мода били късите руси коси. Ярък представител на този вид прическа е, подалата от вчера оставка като омбудсман и впуснала се в би битката за София, Мая Манолова. По думите на Колев, прическата на Манолова много отивала на лицето й.
 
"Тя косата й като гледам не е от най-гъстите, така че фризьорът й правилно й е избрал този вид прическа. Ако беше с по-дълга коса, нямаше да е толкова добре.", обясни коафьорът.
 
 
Експертът беше категоричен, че е невъзможно косата да се суши всяка сутрин, той като това би навредило и отново повтори, че честотата на такова професионално изсушаване не бива да надвишава да бъде повече от два пъти седмично.
 
"Освен това е много трудно една жена всяка сутрин да става, да се суши и да се мие. Това отнема минимум един час допълнително и затова се прави два пъти в седмицата."
 
Колев коментира и прическата н настоящата кметица на София Йорданка Фандъкова. Той обясни, че начинът, покойто е оформена косата на кметицата е емблематичен и той напомнял този на главната редакторка на световноизвестното модно списание "Вог", която била с такава прическа над 20 години.
 
Фризьорът припомни и старата поговорка, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат, като изтъкна важността на външния вид за цялостното впечатление, което оставя човек у околните.