Гледай
на живо

Коалицията реши съдбата на министрите в оставка

Ясни са наследниците на Нанков, Радев и Московски

Коалицията реши съдбата на министрите в оставка Оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков се приемат и в четвъртък щ... thumbnail text

Оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков се приемат и в четвъртък ще бъдат депозирани в Народното събрание за процедурата по ремонт на кабинета.

„В четвъртък внасяме трите оставки в парламента, политическата отговорност трябва да се понесе. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифигн след коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерски съвет.

Премиерът съобщи и имената на предложените лица, които ще наследят на постовете тримата министри. Александър Манолев ще бъде предложен за нов транспортен министър на мястото на Ивайло Московски.

Мястото на вътрешния министър Валентин Радев ще заеме настоящият главен сектретар Младен Маринов, а Петя Аврамова ще бъде предложена за регионален министър на мястото на Николай Нанков.

"Аз съм поел ангажимент да събираме коалиционния съвет при всички важни теми. Надявам се спекулациите да спрат", добави още Борисов.