София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кобрата: Антъни трябва да се готви за сериозния си сблъсък с мен

Не ме е страх от нещо, което искам, каза българският боксьор

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Кубрат Пулев даде специална пресконференция в спортен център "Пулев", заедно с брат си Тервел. Звездата на българския бокс хвърли яснота около отказа си да вземе участие в мача за световната титла срещу Антъни Джошуа на 28.10, в Кардиф.

Той обяви, че е с частично разкъсан десен гръден мускул, като контузията се е получила малко преди сблъсъка срещу британския му опонент. “Получи се при един от спарингите. При един удар се разтегна сухожилие ли, не знам и аз какво. Лекарят каза, че има разтягане на един от мускулите под мишницата ми. Не можех да провеждам спаринги. Казаха ми, че трябва да приемам определени медикаменти”, каза Кобрата.

“Това не е градско първенство на София. Не можех да се бия с една ръка. Исках да бъда готов на 100%. Това не се случи. Преценихме, че е по-добре да отложа мача за по-нататък”, категоричен бе той и допълни, че вероятно след 4 седмици ще се е възстановил.

Кобрата заяви, че не е уплашен от битката с Джошоа, тъй като не може да го е страх от нещо, което иска и подчерта, че мач между двамата ще се състои.

„Ако излизам за парите само, трима да са като Джошуа - няма проблем. Но аз искам да победя, а не просто да се кача на ринга. Догодина би трябвало да се върна в сметките. Знам какво мога. Знам на какво съм способен. Джошуа не е нищо повече от мен. Той изглежда силов, мощен, но имам много качества, с които го превъзхождам“, каза още Кубрат Пулев.

Относно приходите от мача, които той щеше да получи, българският боксьор каза: „Става въпрос за много пари. Толкова не съм виждал, а и не съм сънувал дори. Моята идеология не се ръководи от това, обаче“.

„Мачът между Джошуа и Такам не е нещо, което е същото като нашия сблъсък.Това ще му бъде като спаринг на Антъни, но той ще трябва да продължи да се готви за мен. За сериозния си сблъсък“, заяви Кобрата.