София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кога ще ги стигнем сърбите?

Инж. Иван Досев коментира изграждането на магистралата до Сърбия в предаването „ЕвроДиков“

4 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

„Нормално е в този участък от новостроящата се магистрала до Сърбия, по който сте преминали, да не сте видели машини, тъй като той все още е на етап проектиране.“, заяви пред Сашо Диков в предаването „ЕвроДиков“ членът на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инженер Иван Досев.
 
Досев беше категоричен, че не е коректно да се прави съпоставка между България и Сърбия по отношение на строежа на магистралата, която ще свързва двете държави, като се изтъква, че при нас има вложени европейски средства и сме се справили по-зле. 
 
Инженерът обясни, че при сърбите, които се борят за членство в Общността има предприсъединително фондове, които те също са ползвали.
 
„За сравнение този участък, вторият, за който говорим - от Драгоман до Сливница, е изцяло с наше финансиране.“, изтъкна още експертът и заяви, че тази отсечка следва да е готова през 2021 година.