Гледай
на живо

Кой създава проблеми в ромските квартали?

Пътник във влак бе уцелен с камък в кв. "Факултета"

Кой създава проблеми в ромските квартали? Инцидент във влака Благоевград - София. Човек е бил ударен с камък снощи, докато композицията е мина... thumbnail text

Инцидент във влака Благоевград - София. Човек е бил ударен с камък снощи, докато композицията е минавала през квартал "Факултета". Това става ясно от пост в социалните мрежи.

В публикувания клип мъж обяснява как човек е бил уцелен от хвърлен през прозореца камък. На кадрите се вижда пострадалият да лежи на земята, а лицето му е окървавено. Очевидци веднага са сигнализирали на спешния телефон 112, до няколко минути линейка пристига и откарва мъжа в болница.

От началото на годината влаковете, които са замеряни с камъни са 19.

"Още преди няколко години започнахме работа с БДЖ и НКЖИ по повод инцидентите, случващи се в ромските махали, през които влаковете преминават. Бе изготвена програма и на място имаше екипи, които работеха с обитателите на тези райони. Тази програма обаче преди няколко месеца бе спряна от министър Московски", заяви в телефонен разговор за "България сутрин" комисарят на ромите в България Петко Тончев.

По думите му в кв. "Факултета" има група роми, която периодично създава проблеми. Съответните институции са били информирани, но към момента мерки не са взети.